10 bisnes kad orang ternama yang ohsem !

Jika anda adalah seorang ahli perniagaan, penampilan bisnes kad anda adalah amat penting. Tapi bagaimana agaknya rupa bisnes kad orang ternama. Di bawah adalah 10 bisnes kad orang ternama yang barangkali unik dan kreatif. Sejauh mana berkesannya bisnes kad mereka ya? Mereka telah bekerja keras sepanjang hari dan malam untuk mengusahakan perniagaan mereka sehingga berjaya. Mereka juga sama seperti anda menghulurkan bisnes kad mereka untuk memperkenalkan bisnes mereka. Barangkali anda mempunyai idea kad nama anda sendiri setelah membaca artikel ini.

Apakata kita lihat 10 bisnes kad unik orang terkenal:

1. Mark Zuckerberg- CEO Facebook

Beliau baru berusia 22 tahun ketika dia mulakan ‘Facebook’. Sehingga kini ia sudah menjadi sebuah syarikat bernilai berbilion dolar.

2. Albert Einstein – Ahli sains dan Profesor

Kad beliau menceritakan segalanya. Tercatat Dr. Albert Einstein, Profesor, Fizik. Beliau juga telah memberikan alamat dan universiti. Bisnes kad beliau sangat ringkas dan jelas.

3. Steve Jobs- Pengasas Apple Inc.

Steve Jobs merupakam mengasaskan syarikat Apple. Beliau pernah berkata, bahawa orang yang berfikir boleh mengubah dunia, adalah orang-orang yang benar-benar boleh melakukannya. Jobs mengubah dunia dengan perkembangan teknologinya. Pada kad nama beliau hanya tercetak naib presiden. Di bahagian bawah tercatat ‘New product development’. Inilah sebenarnya yang dilakukan beliau iaitu mengembangkan produk-produk  baru dan kreatif yang ternyata hebat.

4. Walt Disney:  Kartunis hebat

Bisnes kad Walt Disney menerangkan kisah lengkap artis. Ia menerangkan bagaimana seorang artis tetap fokus sehingga memperolehi hasil yang dikehendaki.

5. The Beatles- Band rock Inggeris

Beatles juga mempunyai bisnes kad. Kad ini tidak didaftarkan atas nama tertentu. Band ini membuat kad ini untuk hanya untuk band dan bukan nya untuk orang ramai. Ini bermakna band itu tetap bersatu walaupun pada bisnes kad.

6. Steve Wozniak- Pengasas bersama Apple

Steve Wozniak adalah orang teknikal yang hebat. Beliau telah mereka mesin sebelum kewujudan Epal lagi. Bisnes kadnya menunjukkan beliau sangat berminat terhadap kod, nombor, dan logik. Inilah cara dia meluangkan masa untuk membina dan merancang hidup dan kadnya.

7. Lady Gaga- Penyanyi pop dan penulis lagu hollywood

Lady Gaga adalah partner kepada Polaroid yang mana telah melantiknya sebagai creative director. beliau adalah penasihat dan pereka muzik yang hebat.

8. Jerry Yang- Pengasas bersama Yahoo

Perkataan yahoo je sudah menunjukkan perasaan gembira dan menyeronokkan. Jadi Jerry telah mereka bisnes kadnya kelihatan fun dan kreatif.

9. Evan Williams- Pengasas dan CEO Twitter

CEO kepada Twitter menampilkan bisnes kad yang simple. Cuma logo dan sedikit maklumat di belakangnya. Anda tidak perlu tulis apa-apa pun tak kisah jika semua orang mengenali anda.

10. Barack Obama- Senator Amerika Syarikat

Kehidupan Barrack Obama sangat memberi inspirasi kepada masyarakat dunia. Beliau mencipta kehidupan yang besar dan lebih baik. Bisnes kadnya menggambarkan beliau adalah seorang Senator Amerika Syarikat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *